-->

Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Hileleri

İri gözlere sahip olmayı kim istemez ki? Zorla güzellik olmaz deriz ama aslında konu makyaj olunca herşey olur. Gözlerinizi makyaj hileleriyle ister çekik isterse büyük gösterebilirsiniz. Bunun için sadece bir kaç teknik bilmeniz yeterli. Gözleri büyük gösteren makyaj hilelerini anlatmaya hemen başlayalım güzeller.


  • Göz makyajınıza aydınlık veren bir far ile başlayın. Bu far beyaz ya da nude bir renk olabilir. Tüm göz kapağınızı bu açık renk farla boyayın.

  • Daha sonra koyu renk bir far seçin. Gündüz makyajı yapıyorsanız toprak tonları idealdir. Gece makyajında siyah ya da füme renkler kullanabilirsiniz. Koyu renk farı gözünüzün dış kısımlarına bir fırça yardımıyla sürün. İki renk arasında kesikli çizgilerin görünmemesi için karıştırma fırçası ya da kulak çubuğu yardımıyla iyice karıştırın. Karıştırma işlemini kolay yapabilmek için fırçayı göz kemiğinizin içine yerleştirip sağ sol hareketler yapabilirsiniz. Renk geçişini sağladıktan sonra diğer adıma geçebiliriz.

  • Gözlerinizin büyük görünmesini istiyorsanız eyeliner vazgeçilmeziniz olmalı. Göz pınarlarından ince başlayıp göz kenarlarına doğru çizgiyi gittikçe kalınlaştırın. Jel eyeliner kullanmak daha kolaydır. Makyaja yeni başlayanlardansanız jel eyeliner tercih edebilirsiniz. “En Kalıcı Eyeliner’lar” için linke tıklayın. Eyeliner’ın kuyruğunu çizerken daha dikkatli olun. Ne görünmeyecek kadar minicik ne de kaşınızı geçecek kadar upuzun olmalı. Göz şeklinize uygun eyeliner modelini ancak deneye deneye öğrenebilirsiniz. “İlham Veren Eyeliner Modelleri” için linke tıklayın.

  • Genç kızlığımızdan beri alışkanlık haline getirdiğimiz siyah göz kalemine artık veda edin. Gözleri iri gösterme tekniğinde en çok kullanılan adım göz içine sürülen beyaz göz kalemidir. Siyah göz kalemi gözlerinizin derinliğini yok eder ve daha küçük görünmesine neden olur. Oysa açık renk kalemler (beyaz, nude, gri v.s.) daha iri görünen gözlere sahip olmanızı sağlar.

  • Kirpikler de bakışlarınızın en can alıcı noktası. Öncelikle kirpiklerinizi kirpik kıvırıcınızla kıvırın. Kirpiklerinizi uzun ve gür gösteren rimelleri tercih edin. Üst kirpiklere iki kat rimel uygulayın. Hatta rimelden önce kirpik bazı uygulayarak daha da etkili olabilirsiniz. “En İyi 5 Kirpik Bazı” için linke tıklayın. Kirpik bazınız yoksa 1 kat rimel uyguladıktan sonra kirpiklerinizin uçlarına transparan ya da normal pudra sürüp daha sonra 2. kat rimeli sürerek de benzer etkiyi yaratabilirsiniz. Alt kirpikleri de ihmal etmeyin. Takma kirpik kullanmayı seviyorsanız ve takabiliyorsanız ne ala.

Tüm bunları yaptıktan sonra gözlerinizdeki farka siz de inanamayacaksınız güzeller. Bu makyaja eliniz alıştıkça daha çok hızlanacaksınız ve bir süre sonra makyaj stiliniz haline gelmeye başlayacak. Hepinize kolay gelsin.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Hileleri
Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Hileleri
Gözleri Büyük Gösteren Makyaj Hileleri
LihatTutupKomentar