-->

Daha İnce Görünen Bir Yüz Nasıl Yapılır ?

Gölge ve ışık oyunlarını kullanarak elmacık kemiklerimizi vurgulayabilir…


Kontur uygulaması ile yüzümüzde istediğimiz etkiyi yakalayabiliriz. Gölge ve ışık oyunlarını kullanarak elmacık kemiklerimizi vurgulayabilir, yüzümüzü daha ince ve burnumuzu daha küçük gösterebilir, kaşlarımızı belirginleştirip, bakışlarımızı derinleştirebiliriz. Bunun içinse bilmen gereken tek şey kontur makyajının püf noktaları!


Cildini hazırla


Makyaja temiz ve pürüzsüz bir cilt yüzeyi ile başlayarak, cilt kusurlarını maskele. Ardından tenini nemlendir. Tenine primer uygulayarak makyaja pürüzsüz bir bazla başla.


Doğru ürünleri doğru şekilde uygula


Her ürünün nereye uygulanması gerektiğini bilmek, makyaj hatalarının önüne geçmene yardımcı olacak. Örneğin ten renginden daha koyu tonlardaki fondötenini alnına ve yanaklarının dış köşelerine sürmelisin. Aydınlatıcını ise burun kemiğine, elmacık kemiklerinin üzerine ve dudak üstünün ortasına uygulanmalısın. En doğal etkiyi yakalamak içinse bu uygulamaları olabildiğince doğal tuttuğundan emin olmalısın.


Dağıt, dağıt, dağıt


Dağıtma işlemi kontur işleminin en önemli adımlarından biri. Doğal bir görünüm ancak dağıtma işlemi ile garanti altına alınabilir. Fondöten fırçasını kullanarak, renk geçişlerinin olduğu kısımları nazikçe dağıttığından emin ol ve makyaj çizgilerini yok et.


Kalıcılık sağla


Makyajın için bu kadar emek verdikten sonra, uçup gitmesine izin veremeyiz. Hafif veya transparan pudra ile makyajının üzerinden geçerek kalıcılık sağlayabilirsin. Makyaj sabitleyiciler de bu konuda işini görecektir.





YAZININ DEVAMI ==> Daha İnce Görünen Bir Yüz Nasıl Yapılır ?
Daha İnce Görünen Bir Yüz Nasıl Yapılır ?
Daha İnce Görünen Bir Yüz Nasıl Yapılır ?
LihatTutupKomentar