-->

Ayak Bakımı Evde Nasıl Yapılır Püf Noktaları?

Malum önümüz yaz. Kış boyunca kapalı ayakkabıların içinde boğulan ayaklarımıza nefes aldırma vakti geldi. Ne kadar şık ayakkabı giyerseniz giyin ayaklarınız bakımsızsa, nasırlı ve ölü derilerden arınmamışsa sonuç kötü olur. Ayak bakımı için en önemli bakım pedikürdür. Kuaföre pedikür için para vermeyen güzellerimiz evinde de ayaklarına bakım yapabilirler. Ayak bakımı evde nasıl yapılır diye merak edenler yazımızın devamını okuyun.


  • Evde pedikür yapacaksanız belirli bir sırayı takip etmeniz gerekir. Öncelikle sabunlu suda ayaklarınızı yarım saat kadar bekletin ve ayak derinizin yumuşamasını sağlayın. Ayaklarınızı bir havlu yardımıyla kurulayın ve ayak törpüsü ile topuklarınızı, ayak tabanınızı, parmak altlarınızı hatta üstünü iyice törpüleyerek ölü derilerin çıkmasını sağlayın. Gerekirse ayaklarınızı tekrar suya sokup işlemi tekrarlayın. Tırnaklarınıza törpü ile şekil verin. Tırnak üstü törpüsüyle de tırnaklarınızın üstünüzü törpüleyerek daha pürüzsüz görünmelerini sağlayın. Ardından ayaklar için özel olarak üretilmiş peeling kremi ile ayaklarınızı masaj yaparak kremleyin ve durulayın. Tırnak güçlendirici jel ya da parlatıcıdan sonra ojenizi sürerek pedikürünüzü tamamlayabilirsiniz.

  • Sürekli şişen ayaklarınızdan şikayetçiyseniz bitkisel banyo ile onları sakinleştirebilirsiniz. 1 litre suda 2 avuç papatya ve 1 adet limonun kabuğunu kaynatın ve ılınmasını bekleyin. Ayaklarınızı bu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Ayaklarınızın canlanarak şişliğinin indiğini göreceksiniz.

  • Tırnaklarınızın pul pul dökülerek ayrılmasından şikayetçiyseniz; bir kaç damla gliserin ile limon suyunu eşit miktarda karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürün. C vitamini ile nem bombası gliserinin bir araya gelmesiyle tırnaklarınızın nasıl düzeldiğine inanmayacaksınız.

  • Yumuşak ve bakımlı ayaklar için soğuk parafin yöntemini kullanabilirsiniz. Öncelikle ayaklarınıza peeling yapın. Daha sonra parafin sürerek poşet geçirin ya da ince bir bezle sarın. 20 dakika bekleyin ve açın. Kreminizi de sürünce yumuşacık ayaklara sahip olacaksınız.

  • Ayaklarınız ıslandıktan sonra kurulamadan gezerseniz, ayak numaranızdan küçük terlikler giyerseniz ayaklarınızda çatlaklar oluşabilir. Bu yüzden her banyo sonrası yumuşayan deriyi ponza taşıyla törpülemelisiniz. Çatlaklı bölgeleri jojoba yağlı, E vitaminli kremler sürmek de işe yarar. Çatlaklarınızdan kurtulana kadar pamuklu çoraplar ve kapalı ayakkabılar giymelisiniz.

  • Yanlış ayakkabılar yüzünden ayaklarınızda nasırlar oluşmuşsa özel nasır bakımı yaptırabilirsiniz. Yeni nasırların oluşmaması için her banyodan sonra ayaklarınızı bol bol kremlemelisiniz. Ayrıca deri ve geniş tabanlı ayakkabılar giymek de sizi nasırdan korur. Eczanelerde satılan, küçük flaster ve solüsyonlardan yararlanabilirsiniz.

  • Ayaklarınızı dışarıdan geldikten sonra her zaman ılık ve sabunlu suyla yıkayın. Ardından serin suyla durulayıp bir havlu yardımıyla ve parmak aralarını atlamadan iyice kurulayın. Dilerseniz ayaklarınıza ekstra bakım için talk pudrası veya krem sürebilirsiniz.

  • Yatmadan önce yıkadığınız ayaklarınıza, özellikle de topuklarınıza nemlendirici sürün. Ama parmak aralarına kaçırmamaya gayret gösterin çünkü nemli kalan bu bölgelerde mantar oluşabilir.

  • Yine yatmadan önce, ayaklarınıza yoğun bir krem sürün ve ardından yün çorap giyin. Yazın uygulaması biraz zor ama gerçekten işe yarıyor! Sabaha pamuk gibi ayaklar garanti!

  • Ayaklar yorgun olduğunda tabanlar ağrır, yere zor basarsınız. Böyle zamanlarda ayaklarınıza masaj yapın ya da yaptırın. Ayrıca tazyikli soğuk su da yorgun ayaklara çok iyi geliyor.

Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Ayak Bakımı Evde Nasıl Yapılır Püf Noktaları?
Ayak Bakımı Evde Nasıl Yapılır Püf Noktaları?
Ayak Bakımı Evde Nasıl Yapılır Püf Noktaları?
LihatTutupKomentar