-->

Akne ve Sivilcelerden Doğal Kurtulma Yolları Nelerdir ?

İnsanların özellikle de kadınların güzellik konusunda en önem verdiği nokta cilttir. Bakımlı cilt insanı her zaman daha genç ve daha güzel gösterir. Sürekli cildimizi düzenli olarak temizlememizi, cildimize haftada bir maskeler yapmamızı ve daima nemli tutmamızı söylüyoruz. Peki sivilceler, sivilce izleri, akne lekeleri ne olacak? Ne kadar temiz tutarsanız tutun bazı ciltler sivilcelerden kurtulamaz. En çok da yağlı ciltlerin sorunudur. Ergenlik döneminde ortaya çıkıp daha sonra gitmemek için ısrar eden, sinir bozucu, mide bulandırıcı bir durum. Ergenlik döneminde çıkan sivilceler geçicidir, bir şekilde son bulurlar. Fakat erişkin dönemlerinde çıkan sivilceler tehlike arz eder, tedavisi zordur ve leke bırakırlar. Bu sivilcelerin nedenlerinde hormonal bozukluklar, sigara kullanımı, kalitesiz kozmetik ürünleri kullanımı ve cilt bakımının ihmali vardır. Gözenekleri tıkanmış bir cilt mutlaka sivilcelenir. Akne ve sivilcelerden doğal kurtulma yollarını sizler için araştırdık.


1- Maskeler: Hepimizin bildiği gibi sivilcelerimizi yok etmek için maskeler yapmamız gerekir. “Sivilcelere İçin Maskeler” ve “Sivilce İzlerine İyi Gelen Maskeler” adlı yazılarımıza linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.


2- Doğru beslenme: Vücudunuza aldığınız besinler toksinlerin oluşmasına neden olur ve bunların vücuttan atılması gerekir. Vücut bu toksinleri dışarı atmaya çalışırken iki farklı yol izler. Birinicisi bağırsak ve karaciğer yoluyla, ikincisi ise terleme yoluyla. Toksinler yoğun olarak bağırsaklardan dışarı atılır. Bunu düzenleyen ise karaciğerdir. Bağırsaklarda problem varsa toksinler ter bezlerinden çıkmak için o kısıma yönelir ve gözenekleri tıkamaya başlar. Gözeneklere biriken toksinler dışarı çıkamayınca sivilceler meydana gelir. Yani sivilcelerin kökeninde toksinler yatar. Bizim yapmamız gereken bağırsak sorununu halletmek ve toksinlerin gözeneklere hücum etmesini engellemektir. O zaman vücuda toksinleri vücuttan atmaya yarayan besinler almamız gerekir. Elma, salatalık, sarımsak, havuç, balık, ıspanak, üzüm suyu, patates, yulaf, süt, karadut, nane, soya peyniri, kıvırcık lahana, kabak çekirdeği, pancar, süzme peynir, yaban mersini, sivri biber, pırasa, yeşil kabak, brokoli, sarı ve turuncu meyveler sivilcelerinizle savaşan besinlerdir. Yani A vitamini, B6 vitmini, Betacaroten, C vitamini, E vitamini, Çinko, Folik Asit, Krom, Silisyum içeren besinleri vücudunuza düzenli olarak almaya özen göstermemiz gerekir.


3- Düzenli Cilt Temizliği: Ne olursa olsun her akşam makyajınızı mutlaka temizlemelisiniz. Makyaj yapmasanız dahi gün içinde havadaki tozlar cildinizde birikerek gözeneklerinizin tıkanmasına neden olurlar. Daha ayrıntılı bilgi için “Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler” ve “Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?” adlı yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.


4- Buz: Buz hızlı bir şekilde sivilceleri geçirmek için iyi bir yöntem. Buz, sivilce oluşumunda rol alan bakterilerin işlevlerini yitirmesine neden olur ve gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Böylece gözenek içinde bulunan yağ molekülleri deri dışına atılır. Buzu elinizin donmaması için bir bez ile tutun ve sivilceli olan bölgeye uygulayın. Bunu gün içinde sürekli olarak yapabilirsiniz.


5- Bitkisel Yağlar: Sivilceye iyi gelen besinler ve maskeler dışında bir de bitkisel yağlar var. Başlıca sivilceye iyi gelen bitkisel yağlar şu şekilde.


  • Ozon Yağı: Sivilceler için önerilen bir çok maske, ilaç, krem vs. tedavileri bulunmakta. Bugüne kadar her şeyi denediyseniz ve işe yaramadıysa size bir tavsiyemiz daha var! Ünlüleri televizyonda seyrederken ne kadar pürüzsüz bebek gibi bir cildi var dediğiniz oldu mu? İşte o ünlerin bazılarının sırrı ozon yağı! Çok uzun zamandan beri bu teknoloji icat edilse de ülkemize henüz yeni yeni gelmeye başlamıştır. Ozon tedavisi oldukça farklı bir yöntemdir. Atmosferdeki ozon gazı, çok yoğun bir oksijen yapısına sahiptir. Yapısı gereği 2 oksijen atomundan değil de 3 oksijen atomunun bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bu molekül yapısında oksijen etkisi çok kuvvetlidir ve sivilce tedavisinde kullanılır. Bu mucize teknoloji sadece sivilcede değil, sedef lekeleri, uçuk, selülit, dermatit, cilt yanıkları ve güneş lekelerinde de etkilidir. Her cilt tedavisinde olduğu gibi ozon yağı tedavisi de sabır ve düzen ister. Aldığınız günden itibaren her akşam temiz cildinize masaj yaparak yedirmelisiniz. 1. aydan sonra etkisini göstermeye başlayacak ve lekeleriniz yavaş yavaş hafifleyecektir. Bu süreç ciltteki sorunun derecesine bağlı olarak değişebilir. Fakat kanıtlanmış ve pek çok ülkede kabul görmüş bir teknoloji olduğunu unutmamak gerekir. Yapığınız ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir ortamda sakladığınız sürece bozulmayacaktır. Piyasada ozon yağı olarak satılan çok fazla ürün bulunmakta. Tabi ki hepsi orjinal değil. Ozon yağı alırken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Ozon yağının gerçek olduğunu nasıl anlarız? diyecek olursanız cevabı çok basit. Ozon yağının orjinal olması için üretimi esnasında herhangi bir katkı maddesi eklenmemiş olmalıdır. İlave katkı maddesi olmadan doğrudan yağa uygulanarak üretilen ozon yağı, sadece o yağın ozon atomlarının güçlendirilmiş haline gelmesidir. Piyasa ucuz fiyata satılan ozon yağlarının içerisine kıvam artırıcı ve koku ekleyici ilave kimyasal maddeler konuluyor. İçerisine başka madde eklenmediğini ancak koklayarak anlayabilirsiniz. İçerisine sadece ozon eklenmiş olan doğal yağlar, kendi kokusunu kaybederek ozon kokarlar. Parfüm kokan ürünleri almamanız gerekir. Bu ürünler hem cildinize zarar verir hem de içerisindeki ozonun etkisini büyük ölçüde azaltır. Ozon yağını satın almadan önce içeriğinden mutlaka emin olmalısınız. İnternetten sipariş etmek yerine bizzat kendiniz aktara gidip koklayarak almanızı tavsiye ederiz.

  • Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan Cevizi Yağı antibakteriyel özellik gösterir. Cilt besleyici ve nemlendirici özellikleri vardır. Bu özellikleri sayesinde Cilt Kızarıklığına da iyi Gelir. Kullanacağınız Hindistan cevizi Yağının rafine edilmemiş olması etkisini daha da artıracak ve sivilceleri daha kısa sürede geçirecektir. Kullanımı ise çok basit! Hindistan Cevizi Yağını doğrudan cildinize sürün ve masaj yaparak yedirin. Günde 2 kere yapmanız yeterlidir.

  • Çay Ağacı yağı: Son zamanlarda oldukça yükselişte olan ve uçucu özelliği bulunan yağ olan çay ağacı yağı antibakteriyel özelliğiyle birlikte, çok eski dönemlerden beri cilt problemlerinde kullanılmaktadır. Çay Ağacı yağı, içerisinde bulunan etken maddeler sayesinde sivilcelere kesin Çözüm olabilir. 1’e 1 oranında su ile karıştırıp sivilce olan bölgeye uygulamanız yeterli.

Son olarak sivilcelerinizle kesinlikle oynamamanız gerektiğini hatırlatalım. Hepinizin pürüzsüz bir cilde kavuşması dileğiyle…


Güzelleşmek üzere.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Akne ve sivilcelerden doğal kurtulma yolları, sivilcelerim var ne yapmalıyım, sivilce izlerini yok etme, aknelere iyi gelen maskeler, sivilcelere iyi gelen besinler, sivilceleri tedavi eden bitkisel yağlar, sivilceleri yok etmek.





YAZININ DEVAMI ==> Akne ve Sivilcelerden Doğal Kurtulma Yolları Nelerdir ?
Akne ve Sivilcelerden Doğal Kurtulma Yolları Nelerdir ?
Akne ve Sivilcelerden Doğal Kurtulma Yolları Nelerdir ?
LihatTutupKomentar