-->

Yüzü Daha İnce Göstermek İçin Allık Nasıl Sürülmelidir?

Allık, teninize renk katmak ve elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için kullanılır. Allığı cilt tipinize göre seçmelisiniz ve doğal bir görünüm için mat renkler her zaman için idealdir ve dogal bir görünüm kazandırır.Allık seçimi yaparken kullandığınız kapatıcıyı da göz önünde bulundurmalısınız, örneğin pudra kullanıyorsanız o zaman toz allık seçimi yapmalısınız. Allık seçiminde pembe ve şeftali tonları her bayana yakışan renklerdir ve en çok tercih edilenleridir. Allık kullanımında dudaklarınızı büzüp, dudağınızla paralel olarak yukarıya doğru fırçayla sürmeye başlayın ve ilk fırçayı allığa değdirdiğinizde fırçayı kaldırıp üfleyin böylece allık üzerindeki fazlalıkları atmış olacaksınız.


Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar birisi allık sürme işlemidir. Genel olarak herkesin bildiği “gülümse ve şakaklarına kadar sür” kuralını artık bir kenara bırakmanız gerekir. Elmacık kemiklerinizi ön plana çıkartmayı ve yüzünüze renk katma görevini üstlenen allık yanlış uygulandığında olduğunuzdan daha kötü ve komik görüntülere neden olabiliyor. Nasıl ki kontürleme yaparken yüz şeklinize göre davranıyorsanız allıkta da aynı yoldan gitmelisiniz.


Yuvarlak Yüze Allık Sürme


Yuvarlak yüz şekline sahipseniz yüzünüz biraz tombiktir. Yüzü daha ince göstermek için allık uygulaması sizin için çok önemlidir. Yuvarlak yüzlüler, allık açıyla C harfi yapacak şekilde yanaklarının tam üstüne uygulamalıdırlar. Allığı sürerken saç diplerinize doğru uzatmalısınız. Çeneye de hafifçe fırçanızı değdirebilirsiniz.


Oval Yüze Allık Sürme


Oval yüz zaten en ideal yüz şeklidir. Burada amaç yüzü biraz daha renkli ve şekilli göstermek olacaktır. Doğru uygulama teknikleriyle yüzünüzün ovalliğini bozmadan daha da zayıf gösterebilirsiniz. Oval bir yüze sahipseniz allığı elmacık kemiklerinizden şakaklara doğru sürmelisiniz. Böylece elmacık kemikleriniz daha da belirgin olacaktır.


Köşeli Yüze Allık Sürme


Köşeli yüzlerde sert bir ifade söz konusudur ve bu durumu biraz yumuşatmak gerekir. Yüz geniş olduğu için biraz daha zayıf göstermeye ihtiyaç duyulur. Köşeli bir yüze sahipseniz allığı elmacık kemiğinin tam üstüne yuvarlak bir şekilde dağıtarak sürmelisiniz. Bu uygulama görüntünüzü biraz daha yumuşatacaktır.


Üçgen Yüze Allık Sürme


Üçgen yüzlerde alın kısmı dar çene kısmı geniş şekilde görülür. Dolayısıyla alın kısmını öne çıkartmak ve çene kısmını zayıf göstermeye çalışmak gerekir. Allık elmacık kemiği üzerine yuvarlak şekilde uygulanmalıdır ve kesinlikle köşeli hatlar yapılmamalıdır.


Ters Üçgen Yüze Allık Sürme


Ters üçgen yüzlerde çene dar, alın geniş bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla alın bölgesini zayıflatıp çene bölgesini genişletmek gerekir. Allık, elmacık kemiği üzerinden ve gözün uç bölümüne doğru elips şeklinde sürülmelidir.


Uzun Yüze Allık Sürme


Yüzünüz uzunsa zaten zayıf bir görüntünüz vardır. Yani sizde amaç yüzü zayıf değil daha kısa göstermek olacaktır. Bu yüzden allığı sadece yanakların üzerine sürerek yumuşak hareketlerle dağıtmalısınız. Makyajınız da asla keskin olmamalıdır. Eyeliner bile sürseniz, çizgiyi dağıtmayı tercih edin. Keskin bitişli far ya da eyeliner sizin daha sert görünmenize neden olur.


Allık konusunda bir önemli noktada fırçanın kalitesidir. Allık paketlerinin içinde çıkan fırçalar gün içerisinde tazeleme yapmak için bulunur. İlk uygulamayı yaparken pofuduk kocaman fakat uca doğru sivrilen kaliteli bir allık tercih etmelisiniz. Çünkü ürünün dozunu kaçırabilir tüm yüzünüzü boyayabilirsiniz. Uca doğru sivrilen allık fırçaları ürünü sadece uç kısma alır. Yüzünüze fırçayı sürdüğünüzde uçta bulunan ürünü yanağınıza bırakıp kenarındaki kısa kıllarla iyice dağıtmanızı sağlar. Böylece sizi doğal bir görünüme kavuşturur. Daha çok vurgulamak istediğiniz yerlere ise ikinci kat allık sürebilirsiniz. Uygulama yaptığınız ürünün yapısı da çok önemlidir. Toz allıklar genel olarak mat ve doğal bir bitiş sağlarken, krem allıklar yüzünüzü daha parlak gösterir. Cilt tipinize göre en uygun allığı bulmak sizin elinizde. Yapaylıktan uzak, doğal güzelliğinizi ön plana çıkaran ve sizi komi göstermeyecek allık uygulamaları yapın güzeller.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Yüzü Daha İnce Göstermek İçin Allık Nasıl Sürülmelidir?
Yüzü Daha İnce Göstermek İçin Allık Nasıl Sürülmelidir?
Yüzü Daha İnce Göstermek İçin Allık Nasıl Sürülmelidir?
LihatTutupKomentar