-->

Tonik Nasıl Kullanılır?

Makyajınızı her gece yatmadan önce temizlemeniz gerektiğini biliyorsunuz? Peki makyajınızı nasıl temizliyorsunuz? Suyla? Sabunla? Komplike bir markanın tüm ürünleriyle? Aslında işin püf noktası kullandığınız tonikte bitiyor. Günlük cilt bakımında, yüzünüzü temizleme jeli ya da temizleme köpüğü ile temizleyip kuruladıktan sonra en önemli ikinci adım, kalan son artıkları arındıran ve gözenekleri sıkıştırmaya yarayan tonik uygulamasıdır. Kalan makyaj kalıntılarının pamuğa nasıl geçtiğine inanamayacaksınız!


Tonik nasıl kullanılır? Yüzünüzü temizleyip kuruladıktan sonra, bir adet ped pamuğa bir miktar toniği dökün ve tüm yüzünüzde pamuğu bastırmadan gezdirin. Sonra yüzünüzü bolca suyla yıkayın. Pamuğun üzerinde hala makyaj artıkları varsa, tonikle tekrar silin. Cildiniz tamamen temizlendikten sonra nemlendiricinizi sürebilirsiniz.


Tonik, özel bir solüsyondur. Genellikle su ve alkolle hazırlanır. Bazı toniklerde daha güzel kokmalarını sağlayacak aromalar ya da cilt tipine göre bazı maddelerin katılım yüzdesi değişebilir. Alkollü tonikler sadece yağlı ciltler için uygundur. Diğer cilt tipleri alkolsüz tonik kullanmalıdır.


Cilt tipinize uygun ya da aradığınız özellikleri vaat eden bir toniği satın alabilirsiniz. Bunun yanında kendi doğal toniğinizi de hazırlayabilirsiniz. Doğal tonikler, bitki ve çiçeklerin suya yatırma ya da buharda damıtma yöntemiyle oluşturulan yoğuşmuş sularıdır. Doğal tonikler, hidrolat ve hidrosal olarak bilinmekle birlikte cilt bakımında; cilt temizleyici, cildin pH dengesini düzenleyici, cildi koruyucu ve kremlerin etkinliği arttırıcı gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Doğal tonik olarak  gülsuyu, papatya suyu, mersin suyu, lavanta suyu, kekik suyu ya da maden suyu kullanabilirsiniz.


Hassas bir cildiniz varsa 1 çorba kaşığı biberiye ve 300 ml gül suyunu karıştırarak kendi toniğinizi yapabilirisiniz. Yağlı cilt tipine sahipseniz; 3 damla nane uçuçu yağı, 5 ml elma sirkesi ve 50 ml lavanta suyu karışımı ile toniğiniz hazır. Karma cilt tipiniz olduğunu düşünüyorsanız; 20 gr lavanta, 20 gr melisa, 20 gr papatya, 20 gr hatmi çiçeği, yarım fincan saf alkol ve 1 bardak içme suyu karışımı ile kendi toniğinizi yapabilirsiniz. Normal cilt tipine sahipseniz de 1 çay kaşığı elma sirkesi, 2 yemek kaşığı bitkisel gliserin, 2 yemek kaşığı gülsuyu, 1 tutam adaçayı, 3 yemek kaşığı maden suyu ve 250 ml su ile doğal bir toniğe sahip olabilirsiniz. Ayrıca “Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Tonik Tarifleri” için linke tıklamayı unutmayın  güzeller!


Yüz temizleme ürünleri, ciltteki yağı ve kiri, makyajı çözdükten sonra cildinizi tamamen arındırmaz. Bazı kir ve keratin pulları gibi eriyemeyen maddeler ancak tonikle silerken temizlenir. Yüzünüzü iyice temizlediğinizi sandığınızda bile, tonikle sildikten sonra pamuğa bakarsanız ne kadar kir çıktığına kendiniz de inanamazsınız! Cilt temizliğinizi bitirmek için en son mutlaka tonik kullanmalısınız.


Ölü hücre artıkları, sabun artıkları, makyaj artıkları ve diğer kir artıkları ciltteki gözenekleri tıkayarak, gözeneklerin açılmasına sebep olur. Tonikler bunları temizlediği için, gözenekler tekrar eski boyutlarına dönerler. Yoksa gözeneklerin kas yapısı olmadığı için, açılıp kapanması veya sıkışması gibi bir durum normalde söz konusu değildir. Ayrıca toniklerin içinde bulunan maddeler, cildi biraz tahriş ettiği için dokular hafifçe şişer. Bu tepki gözenekleri geçici bir süre sıkıştırır. Fakat bu yapısal bir değişiklik değildir, kısa süreli bir toparlanmadır.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Tonik Nasıl Kullanılır?
Tonik Nasıl Kullanılır?
Tonik Nasıl Kullanılır?
LihatTutupKomentar