-->

Fiyonk Toka Yapımı Resimli Anlatım

Fiyonk Toka Yapımı Resimli Anlatım

Fiyonk kurdeleler kız çocuklarına çok yakışan saç aksesuarlarındandır. Kurdeleden toka yapımı resimli anlatım makalemizde aşama aşama resimlerle fiyonk toka nasıl yapılır? konusu anlattık. İhtiyacınız olacak şeyler yalnızca kurdela ve toka, bunları tuhafiyelerden temin edebilirsiniz.


 


Saten, kadife, naylon, pamuk dilediğiniz kumaş çeşidinde bir kurdela seçin, fakat size önerimiz pamuk oranı yüksek bir kumaşı tercih etmeniz, kaygan, saten kumaşlarla çalışmak her zaman için zordur.


Kurdele Bağlama Teknikleri İçin Tıklayınız


kurdeleden_toka_yapimi (1)
kurdeleden_toka_yapimi (2)Saç tokası yapmak için alternatifleriniz saç teli, toka veya lastik, hangisiyle toka yapacağınız size kalmış. kurdeleden_toka_yapimi (3)kurdeleden_toka_yapimi (4)kurdeleden_toka_yapimi (5)kurdeleden_toka_yapimi (6)kurdeleden_toka_yapimi (7)kurdeleden_toka_yapimi (24)kurdeleden_toka_yapimi (25)


Kurdeleyi saç lastiğinize geçirin.


Sağ kurdele parçasını soldakinin üzerine çapraz biçimde koyun.


Sağ kurdele parçasının altına sol kurdele gelecek şekilde sıkıca çekip düğüm atın.
Resimde gördüğünüz şekilde kurdelayı saç lastiğine bağlayın.


kurdeleden_toka_yapimi (8)kurdeleden_toka_yapimi (9)kurdeleden_toka_yapimi (10)kurdeleden_toka_yapimi (26)kurdeleden_toka_yapimi (11)8 inch yani 20’şer santimlik iki adet kurdela kumaşı kesin.
Kurdeleye halka şekli verin.
Kumaşı şeffaf iyi bir yapıştırıcı ile tokaya yapıştırın.
Resimdeki gibi ikince kurdeleyi ilk kurdeleye dolayıp fiyonk şekli verin. kurdeleden_toka_yapimi (12)kurdeleden_toka_yapimi (13)kurdeleden_toka_yapimi (14)kurdeleden_toka_yapimi (15)kurdeleden_toka_yapimi (16)kurdeleden_toka_yapimi (17)Kurdelenin kumaşının atmasını engellemek için uç kısımlarına oje sürerek işe koyulun.
Daha sonra resimde gördüğünüz gibi iğne iplikle kurdelaya elde büzgü verin.
Tüm kurdelaya büzgü verdikten sonra kurdelanın iki yakasını dikerek birleştirin.
Ardından kurdelenin üstünde iplikler gözükmeyecek şekilde kurdeleyi tokaya dikin.kurdeleden_toka_yapimi (18)kurdeleden_toka_yapimi (19)kurdeleden_toka_yapimi (20)kurdeleden_toka_yapimi (21)kurdeleden_toka_yapimi (22)kurdeleden_toka_yapimi (23)38 cm uzunluğunde ince tülden bir kurdele edinin.
Kurdelanın ortasına bir düğüm atın.(tel toka buraya sokulacak)
Fiyonk şeklinde bağlayıp tel tokayı arasından geçirin.



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.









YAZININ DEVAMI ==> Fiyonk Toka Yapımı Resimli Anlatım
Fiyonk Toka Yapımı Resimli Anlatım
Fiyonk Toka Yapımı Resimli Anlatım
LihatTutupKomentar