-->

Dudakları Dolgun Gösteren Makyaj Hileleri

Dolgun dudaklara sahip olmayı kim istemez ki! Bazılarımız dudakları köfte gibiyken bazılarımızınki bir o kadar incedir ki neredeyse sürdüğünüz ruj bile görünmez. Aslında dudaklarınızı olduğundan daha kalın gösterebilmeniz için bir kaç püf noktası bilmeniz yeterli! Estetik ameliyatlara gerek kalmadan, canınız yanmadan ve fazla para harcamadan kalın dudaklara sahip olabilirsiniz. Odak noktasını dudaklarınıza kaydırmak istiyorsanız cilt ve göz makyajınızı abartmamanız gerektiğini belirtmek isteriz.


Dudağınızı nötrleyin!


Doğal dudak renginiz ten renginizden oldukça farklıdır. Hatta herkesin dudak rengi farklıdır. Bu yüzden her ruj herkeste aynı renk durmaz. Hem rujdaki görünen rengi elde edebilmeniz hem de dudağınızı daha kalın göstermek için dudak renginizi cilt renginizle benzer tonda yapmaya çalışın. Bunun için en pratik yol; yüzünüze sürdüğünüz fondöteni dudaklarınıza da sürmek. İnce tabaka halinde dudağınıza fondöteni sürün. Kremsi yapısının rujunuzla karışmaması için üzerinden pudra geçin. Burada transparan pudra yerine renkli pudra geçerseniz daha iyi olur. Böylece hem fondötenin hem de pudranın ten rengi birleşerek dudak renginizi olabildiğince yok edecektir. Burada mantık dudak kalemi kullanırken dudağınızı biraz dışından çizmek. Dudağınızı nötrlemeden önce dudak kalemini dışarıdan çekerseniz, yapmacık bir görüntüye neden olur ve komik görünebilirsiniz.


Dudağınıza kontör yapın!


Evet, yanlış duymadınız! Yüze yapılan kontörlemeyi hep duydunuz. Size bu konuyla ilgili bir çok paylaşım yaptık. Yüz kontörlemenin nasıl yapıldığını öğrenmek için buraya tıklamanız yeterli! Şimdi asıl konumuz dudaklara dönebiliriz. Makyaj yapılacak bölge küçük olunca kontör işi de bir hayli kolay oluyor. Cilt renginizden 2 ton koyu (orta kahve) göz kalemi ya da dudak kalemiyle alt dudak çizginizin hemen altına hafif bir çizgi çekin! Bu dudaklarınızın alt kısmında gölge yaratacak ve alt dudağınızı daha ön plana çıkaracak. Ufacık bir hilenin neler yaptığını görebilmeniz için hemen kahverengi bir kalem arayın. Bunu çok seveceğinize eminiz.


Dudak Kalemi Kullanın!


Rujun kalıcılığını artırmak için dudak kalemi olmazsa olmazlarımızdan. 80’li yılların makyajlarındaki dudak makyajlarını hatırlıyor musunuz? Ruj rengiyle alakasız şekilde çerçevelenmiş dudaklar sizce nasıl? Günümüzün modası doğallık olduğu için rujunuzun rengiyle dudak kaleminizin renginin birebir olmasa da benzer olmasına dikkat etmelisiniz. Öncelikle dudak kaleminizi kenarlara taşırmadan uygulayın. Bu kısım sadece rujun kalıcılığını artırmak için. Sonra rujunuzu sürün. Sonrasında ise dudak kaleminizle dudaklarınızı tekrar çerçeveleyin. Çerçeve yaparken dudak çizginizin dışından çekmeyi abartmayın. Dudak çizginiz ile kalem çizgisinin yan yana olması yeterli. Dudak kalemi dudak hatlarınızı daha keskin daha net gösterecektir.


Dudağınıza parlatıcılar sürün!


Mat rujlar dudakları ne kadar kuru ve ince gösteriyorsa, parlak rujlar da bir o kadar kalın gösterir. Bu yüzden dolgun dudaklar için lip-gloss’lar en önemli alternatifler. Fakat herkes lip-gloss’tan hoşlanmayabilir. Saçların ağza yapışması, dudakta kalıntı bırakmaları ve bazılarının o iğrenç tatları… Bu yüzden 2. adımı uyguladıktan sonra alt dudağınızın orta kısmına şeffaf bir parlatıcı sürerseniz dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Tabi tüm dudağa parlatıcı uygulamanın etkisi başka!


Dudak dolgunlaştırmada dikkat etmeniz gereken nokta dudağınızın neresine dolgunluk vermeyi istediğinizi dikkat etmeniz. İnce dudaklara sahip olmanız hem alt dudağınızın hem de üst dudağınızın ince olması anlamına gelmez. Bazı kadınların sadece alt dudağı ya da sadece üst dudağı ince olabilir. Alt dudağınız kalınsa dudağı dolgun gösteren makyaj hilelerini sadece üst dudağınıza ya da üst dudağınız kalınsa da bu hileleri alt dudağınıza uygulayarak görüntüyü denkleştirmelisiniz.



Bunların  dışında dudaklarınızı dolgun gösteren parlatıcı ve rujunuzu da kendiniz yapabilirsiniz! Bu kendin yap projeleri ile çok eğleneceksiniz.


Dudak Dolgunlaştırıcı Parlatıcı


  • Kullanmadığınız rujlar

  • Bir tatlı kaşığı gliserin

  • 1 çay kaşığı karabiber yağı ve badem yağı,

  • Ürünleri eritmek için içi su dolu kahve makinesi

  • Bir kap, çay kaşığı ve tatlı kaşığı

  • 1 tatlı kaşığı bal

  • 2 çay kaşığı vazelin

Öncelikle kullanmadığınız rujları küçük bir kabın içine ekleyip kahve makinesinin buharında eritin. Rujlar eridikten sonra bir tatlı kaşığı balı içine ilave edin. Ardından bir çay kaşığı karabiber yağını, 1 tatlı kaşığı gliserini ve 1 çay kaşığı badem yağını ilave edin. Biraz yoğun kıvam alması için ise 2 çay kaşığı vazelini ilave edin ve iyice karıştırın. Yeni parlatıcınızı saklamak için biten parlatıcılarınızdan faydalanabiliriz. Şişenin ağzındaki plastik kapağı çıkarıp yaptığımız parlatıcıyı minik huni yardımıyla içine aktarın ve plastik kapağını tekrardan kapatın. Parlatıcının içindeki karabiber yağı dudakları zamanla dolgunlaştırıyor ve çok hafif bir yanma hissi oluşturabiliyor. Şekerli parlatıcıları tercih etmiyorsanız tercihen bir çay kaşığı kadar vanilin kullanabilirsiniz.


Dudak Dolgunlaştırıcı Ruj


  • 1 yemek kaşığı bal mumu

  • 1 tatlı kaşığı gliserin

  • 1 çay kaşığı karabiber yağı

  • 1 çay kaşığı pembe ve kahverengi gıda boyası

  • 1 çay kaşığı vanilya

  • Krem kabı

  • Çay tabağı, bir çay ve tatlı kaşığı,

  • Kahve makinesi.

Öncelikle kolay erimesi için küçük parçalara ayırdığınız bal mumunu çay tabağına koyup içi su dolu kahve makinesinde eritin. Ardından bir tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı karabiber yağı ve güzel konu ve tat vermesi için 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. İstediğiniz renk yoğunluğuna göre de gıda boyasını ekleyin. Karışım donmadan hemen krem kabına almalısınız, içindeki bal mumu vazelinin aksine çok çabuk katılaşır, sert ve daha kalıcı bir ruj olmasını sağlar. 5 dk bozdolabında beklettikten sonra dudak dolgunlaştırıcılı rujunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Dudakları Dolgun Gösteren Makyaj Hileleri
Dudakları Dolgun Gösteren Makyaj Hileleri
Dudakları Dolgun Gösteren Makyaj Hileleri
LihatTutupKomentar