-->

Dudak Bakımı Nasıl Yapılır ? Bilinmesi Gereken 5 Kural Nelerdir ?

Zor kalışma koşulları, mevsim değişikliğinden dolayı halsizlik ve üşengeçlikler, stres ve psikolojik durumlar sizigünlük makyajdan soğutabilir. İşe giderken eskisi gibi makyajınıza özenemeyebilirsiniz. Dudaklarınız sizin fiziksel güzelliğinizin göstergesidir. Gün boyunca çevrenizle iletişim halindeyken dudaklarınız ön plandadır. Bu yüzden en çok dikkat çeken bölgenizdir. O halde dudak bakımınızı düzenli yaparak daha bakımlı ve çekici görünebilirsiniz. Bakımlı dudaklara sahip olursanız hiç makyaj yapmasanız bile sadece doğal renk bir rujla bile harika görünebilirsiniz! Doğru rujları kullanmanın yanında doğru şekilde bakımlarını gerçekleştirmek günlük hayatta çok daha güzel olmanızı ve kendinizi iyi hissetmenizi, dikkat çekmenizi sağlayacaktır.


1- Dudaklarınıza Peeling Yapın!


Dudak bakımında en önemli kural peelingtir. Mat, soluk ve kötü görünmesine neden olan ölü derilerden kurtulmak ilk göreviniz. Bunun için haftalık ve günlük yaptığınız peelingler dudak bakımında önemli rol oynuyor. “Doğal Dudak Peelingi Nasıl Yapılır?” adlı videomuzu mutlaka izleyin ve haftada bir kez bu peelingi uygulayın. Havanın çok sıcak ya da çok soğuk olduğu dönemler dudaklarınız normalden çok daha çabuk kururlar. Bu yüzden günlük dudak peelingini alışkanlık haline getirmenizde fayda var. Dişlerinizi her fırçalamadan sonra diş fırçanızı ıslatıp hafifçe dudaklarınızı ovalayarak da küçük bir bakım yapabilirsiniz. Böylece dudaklarınızın üzerinde biriken ölü derilerden kurtulabilir ve hem daha canlı hem de daha parlak dudaklara sahip olabilirsiniz.



2- Dudaklarınızı Nemlendirin!


Peelingten sonra ikinci adım tabii ki nem! Saçlarınız, cildiniz, tırnaklarınız gibi dudaklarınızın da neme ihtiyacı vardır. Bunun için piyasada pek çok dudak nemlendiricisi stickleri satılıyor. Çok çabuk kuruyan dudaklara sahipseniz sizi tatmin edecek lip balm bulmak çok da kolay değil. Aslında kendi doğal lip balmınızı yapabilirsiniz. Bunun için “Lip Balm Yapımı” adlı videomuza bakmanız yeterli.  Lip balmlar her ne kadar kolay kullanılır ve etkili olsalar da genellikle gün içerisinde hızlıca kullanılmak için üretildiklerinden dolayı evdeyken bu iş için daha uygun bakım kremlerini denemeniz en azından dışarıda dudaklarınız için daha az uğraşmanızı ve her zaman dudak güzelliğinizi korumanızı sağlayacaktır. Geceleri yatmadan bol nem veren kreminizi dudağınıza sürebilir, dudaklarınız için kakao yağı kullanabilir ve yüzünüz için yaptığınız nem veren cilt maskelerini dudağınıza da sürebilirsiniz. E vitamini ve jojoba yağı içeren besleyici ürünler dudaklarınızın en güzel dostu. Ayrıca dudaklarınızı nemlendirmek için zeytinyağı ya da vazelin kullanmak da güzel bir alternatif. Tabii dudak yalama huyunuz varsa bunu da sona erdiriyoruz! Çünkü dudaklarınızı yalamak onların neminin daha çok kaybolmasına dolayısıyla daha çabuk kurumasına neden olur.



3- Dudaklarınızı Koruyun!


Çok sıcak yaz koşullarında veya çok soğuk kış zamanlarında dudaklarınızın vücudunuzun diğer kısımları gibi kolay kapatılır olmadıklarından dolayı atkı ve şal gibi ürünleri dudaklarınızı koruyacak şekilde takmanız ve özellikle dış mekanlarda rüzgar ve güneş ışığı gibi etkilerden korumanız gereklidir. Her zaman bir miktar nemli kalması gereken dudaklarınızın bu nemini koruyabilmesi için günlük su ihtiyacınızı da karşılamanız ve vitamin, mineral gibi desteklerinizi almanızı da unutmayın güzeller!



4- Dudak Makyajında Dudak Şekline Önem Verin!


Bazen peelingi ihmal edebiliyoruz. Böyle günler hiç ru sürmemek ya da koyu renk ruj sürmek bizi yanlışa sürükler. Koyu renk rujda dudak kusurlarınız daha belli olur. Aynı şekilde hiç bir şey sürmemek de sizi bakımsız gösterir. Kötü görüntüyü düzeltmek için açık tonlardaki rujları tercih edin. Eğer esmer bir tene sahipseniz açık tonlarda rujlar sizin için en doğal görüntüdür. Rujunuzun daha kalıcı olması için dudak makyajından önce dudaklarınıza biraz pudra veya fondöten sürerek nötrleyebilirsiniz. “Dudak Şekillerine Göre Ruj Sürme Teknikleri” adlı yazımızı okumanızda da fayda var.



5- Dudaklarınızı Daha Dolgun Gösterin!


Her kadın kalın ve dolgun dudaklara sahip olmak ister. Bunun için kimi kadın estetiğe başvurur. Kimiysemakyaj ile kalınlaştırmaya çalışır. Fakat bazı kadınlar yanlış uygulama yaptıkları için komik duruma düşerler. Özellikle de konu yanlış bir şekilde kalınlaştırılmaya çalışılmış dudak olunca… Aslında dudaklarınızı 3 adımda kolayca olduğundan daha dolgun gösterebilirsiniz. Peeling yapılmış ve nemlendirilmiş dudağınıza öncelikle kontür yapın. Cilt renginizden 2 ton koyu (orta kahve) göz kalemi ya da dudak kalemiyle alt dudak çizginizin hemen altına hafif bir çizgi çekin! Bu dudaklarınızın alt kısmında gölge yaratacak ve alt dudağınızı daha ön plana çıkaracak. Ardından rujunuzun rengiyle uyumlu bir dudak kalemini kullanın. Rujun kalıcılığını artırmak için dudak kalemi olmazsa olmazlarımızdan. Öncelikle dudak kaleminizi kenarlara taşırmadan uygulayın. Bu kısım sadece rujun kalıcılığını artırmak için. Sonra rujunuzu sürün. Sonrasında ise dudak kaleminizle dudaklarınızı tekrar çerçeveleyin. Dudak kalemi dudak hatlarınızı daha keskin daha net gösterecektir. Son olarak da rujunuzu sürün. Mat rujlar dudakları ne kadar kuru ve ince gösteriyorsa, parlak rujlar da bir o kadar kalın gösterir. Bu yüzden dolgun dudaklar için lip-gloss’lar en önemli alternatifler. Fakat herkes lip-gloss’tan hoşlanmayabilir. Saçların ağza yapışması, dudakta kalıntı bırakmaları ve bazılarının o iğrenç tatları… Bu yüzden 2. adımı uyguladıktan sonra alt dudağınızın orta kısmına şeffaf bir parlatıcı sürerseniz dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Tabi tüm dudağa parlatıcı uygulamanın etkisi başka!


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Dudak Bakımı Nasıl Yapılır ? Bilinmesi Gereken 5 Kural Nelerdir ?
Dudak Bakımı Nasıl Yapılır ? Bilinmesi Gereken 5 Kural Nelerdir ?
Dudak Bakımı Nasıl Yapılır ? Bilinmesi Gereken 5 Kural Nelerdir ?
LihatTutupKomentar