-->

Doğal Ürünlerle Makyaj Temizleme Yolları

Eminiz her makyaj yapan kadın mutlaka bir defa da olsa makyajını temizlemeden uyumuştur. Yorucu iş günü ya da bol alkollü bir partiden sonra kendinizi yatağa zor atmışken, bir kereden bir şey olmaz demişsinizdir. Fakat sadece bir gece makyajla uyumak bile cildinize büyük zararlar verir. Bir kadının cildine yapacağı en büyük kötülük makyajla uyumaktır. Peki makyajınızı temizlemek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?


Hepinizin bildiği gibi güzel olmak demek doğal olmak demektir. Artık giyiminiz, yediğiniz yemekler, yaptığınız makyaj, uyguladığınız saç ve cilt maskeleri,  saç modeliniz, kaş modeliniz v.b. her şey doğallıktan yana! O zaman makyajınızı da doğal yöntemlerle neden temizlemeyesiniz? Cildiniz oldukça hassas ve incinmeye meyilli… Piyasada çok fazla ürün karşımıza çıksa da içerdiği kimyasal maddelerin cildimiz için çok da iyi olduğu söylenemez. Bu kadar fazla çeşide rağmen cilt tipimize uygun temizlik ürününü bulmak gerçekten zor. Çünkü doğru ürünü araştırırken birbirinden farklı içeriklere sahip kimyasallarla cildimizi yoruyoruz. Tasarımına kapılıp satın aldığımız ürünler cildimize yan etki yapınca bir de bu sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz ve temizlik rutini daha can sıkıcı hal alıyor. Sivilceler, siyah noktalar, genişleyen gözenekler, renk bozuklukları, ince çizgiler, güneş lekeleri derken cildimize iyilik yapacağız diye kötülük yapıyoruz. Bu yüzden sizin için dahasağlıklı ve güvenilir makyaj temizleme yolları var. Kendi güzellik ürünlerinizle cildinize zarar vermeden makyajınızı temizleyebilirsiniz.


1- Zeytinyağı İle Makyaj Temizlemek


Cilde pek çok faydası olan zeytinyağını temizleyici olarak kullanmayı hiç düşündünüz mü? Pamuğa birkaç damla zeytinyağı damlatarak makyajınızı temizleyebilirsiniz. Bu formül göz makyajının temizliğinde etkili olurken kirpiklerinizi de besleyecektir. Ayrıca zeytinyağının içeriğindeki doğal yağ asitleri cildi beslediği gibi kırışıkların azalmasına yardımcı olacaktır.Özellikle kuru ciltler için harika bir temizlik ürünü olacağından şüpheniz olmasın. Zeytinyağına gül suyu ekleyerek de farklı bir temizleyici hazırlayabilirsiniz.



2- Bitkisel Yağ Karışımları İle Makyaj Temizlemek


Yağlı bir cildiniz varsa zeytinyağını kullanmak size ağır gelecektir. Fakat sizin için de bir kaç farklı bir yöntem vermek isteriz! Kullandığınız yağların işlem görmemiş olması gerekiyor.


Bitkisel Yağlı Makyaj Temizleyici – 1 (Yağlı ciltler için)


  • 5 damla badem yağı

  • 3 damla kuşburnu yağı

  • 1 damla kekik yağı

  • 1 damla E vitamini ampulü

Malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bu formül anti-aging etkisi gösterirken cilde esneklik kazandırır. Aynı zamanda anti bakteriyel özelliği ile akne ve sivilce oluşumunu engeller. Koyu halka ve koyu lekelerin giderilmesine yardımcı olur, cildin C vitamini ihtiyacını karşılar ve daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Ciltteki yağ oranını dengeler. Cilt fazla yağından arınıp temiz ve parlak bir görünüme kavuşur. Ayrıca içeriğindeki kuşburnu yağı cildinizi korur ve kırışıklıklarla savaşır. Kuşburnu yağını tek başına makyaj öncesi de uygulayabilirsiniz. Böylece makyajınızın kalıcılığını arttırıp cildinize parlaklık kazandırabilirsiniz.


Bitkisel Yağlı Makyaj Temizleyici – 2


  • 2 yemek kaşığı kanola yağı

  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu karışımı bir pamuk yardımı ile göz kapağınıza ve kirpiklerinize sürün. Fazla ovuşturmadan temizleyin ve ardından soğuk su ile yıkayın.


Bitkisel Yağlı Makyaj Temizleyici – 3 (Normal ciltler için)


  • Tatlı badem yağı

Badem yağını tek başına kullanmak normal cilt yapısına sahip etkili bir makyaj temizleyicidir. Aynı zamanda göz çevresindeki koyu halkaların tedavisinde de kullanılır. Yüzünüzü  bol su ile yıkayarak temizledikten sonra hafif nemli bırakarak kurulayın. Badem yağını bir parça pamuk üzerine dökerek iyice yedirin. Cildinize nazik hareketler ile masaj yaparak uygulayın. Ardından yıkamanıza gerek yok; gece boyunca yüzünüzde kalan badem yağı sayesinde cildiniz nemlenecek, dinlenecek, yeniden yapılanacak ve kırışık oluşumu engellenecektir.



3- Süt Karışımları İle Makyaj Temizlemek (Kuru ciltler için)


Cilt temizleme sütleri kuru ciltler için uygundur. Sütlü formülleri yağlı ciltler kullanırsa cildin yağ dengesi bozularak yağ bezeleri oluşabilir. Kendi cilt temizleme sütünüzü yapmanız mümkün.


Sütlü Makyaj Temizleyici – 1


  • 1 adet salatalık

  • Yarım litre süt

Salatalığı rendeleyip süt ile 10 dakikaya yakın kısık ateşte ısıtın. Ancak çok fazla kaynamamasına özen gösterin. Daha sonra bu karışımı süzüp bir şişeye boşaltın. Mümkünse cam şişe tercih edin. Bu temizleyiciyi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman çıkarıp pamuğa bir miktar dökerek yüzünüze sürebilirsiniz. En fazla 4-5 gün içinde tüketilmelidir, daha uzun süre kullanmamaya dikkat edin.


Sütlü Makyaj Temizleyici – 2


  • Yarım litre süt

  • Yarım litre saf alkol

Süt kaynatmadan alkolle karıştırın. Bu kadar basit! Cildinizi bu karışımla silin. Karışımın lekeleri de azaltan özelliği vardır. Hazırladığınız karışımı, kapalı bir şişede buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.


Sütlü Makyaj Temizleyici – 3:


  • 1 adet pırasa

  • 1 çay kaşığı bal

  • Biraz süt

Pırasanın beyaz kısımlarını rendeleyin ve suyunu sıkıp başka bir kaba dökün. Balı ilave edip karıştırın ve cilde sürün. 30 dakika bekletip çiğ süte batırılmış pamukla temizleyin.


Sütlü Makyaj Temizleyici – 4


  • 1 bardak süt

  • 2 yemek kaşığı yulaf unu

  • 2 yemek kaşığı alkol

Tüm malzemeler karıştırın. Cilt temizleme sütünüz hazır! Her akşam cildinizi bu karışımla temizleyebilir ve karışımı ağzı kapalı şişede ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Doğal Ürünlerle Makyaj Temizleme Yolları
Doğal Ürünlerle Makyaj Temizleme Yolları
Doğal Ürünlerle Makyaj Temizleme Yolları
LihatTutupKomentar