-->

Aspir Yağı Kilo Aldırır Mı Yoksa Kilo Mu Verdirir?

Aspir Yağı Kilo Aldırır Mı Yoksa Kilo Mu Verdirir?

Son zamanlarda bitkisel yağların gücünden yararlanarak zayıflama moda haline geldi. Tavsiye edilen yağlardan biri de aspir yağıdır. Peki, aspir yağı zayıflatır mı?
aspir yağı kilo aldırır mı? yoksa kilo mu verdirir? Aspir yağı aspir bitkisinden üretilen bir yağdır ve zayıflamakta oldukça etkili olan linoleik asit içerir.  Bu yağı satın alırken linoleik oranı yüksek olanı tercih edin.


Aspir yağı doğrudan kilo kaybı ile bağlantılı olmasa da, organların fonksiyonunu düzgün bir şekilde yerine getirmesine yardımcı oluyor.
“Clinical Nutrition American Journal”‘da 2009 yılında yayınlanan bir çalışmada deneye katılan kişilerin günlük beslenmesine aspir yağı eklendi, ve bir süre
bu şekilde diyet yapan kişilerin, yağsız vücut kütle indeksinin arttığı ve depolanmış yağ kütlelerinin azalmaya başlandığı gözlendi.


1 yemek kaşığı aspir yağı 120 kalori içerir. Bu hiçte azımsanacak bir rakam değildir.
Halbuki zayıflamak isteyenlerin yapması gereken en önemli şey kalorisi düşük yiyecekleri tercih etmektir. Mesela 1 kase kereviz yalnızca 16 kalori, 1 kase çiğ ıspanak 7 kalori. Harvard Sağlık Yayınlarına göre haftada 1-2 kilo vermeniz için günde, yediklerinizden 500-1000 kalori daha fazla yakmalısınız.


“Klinik Beslenme” ‘de 2011 yılında yayınlanan bir çalışma, günde 8 gram aspir yağı tüketmenin kolestrolü düşürdüğü, iltihabı azalttığı ve kan şekerini dengelediğini ortaya çıkardı.”Amerikalılar için Diyet Rehberi” 2010 yayınlarına göre
Aspir yağı ve diğer bitkisel yağları, günlük kalori ihtiyacını göz önünde bulundurarak tüketmelisiniz, miktarını ona göre belirlemelesiniz.
Mesele günlük kalori alımı 1200 olan bir kadın, aspir yağı ile kilo vermek için, bu yağdan günde 4 tatlı kaşığı yani 17 gram almalıdı.
1600 kalori diyeti yapan bir erkek ise 5 tatlı kaşığı tüketmelidir.


Aspir yağı göbek eritir mi?
Yapılan bazı klinik araştırmalara göre aspir yağı göbek eritmekte etkili bir yağdır.
The Ohio State Üniversitesinde 2009 yılında yapılan araştırmaya göre
Diyabet tipi 2 olan obez postmenopozal kadınlara günde 8 gram aspir yağo verildi ve 16 hafta sonunda bu kadınların göbek bölgesinde 1-2 kilo yağ kaybo gözlendi.
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde 2009’da yapılan araştırmaya göre aspir yağı adiponektin üretimini yani yağ metabolizması ile bağlantılı bir hormon yükseltir, ve böylece hızlı yağ yakımına yardcı olur.


Velhasıl kelam, aspir yağı zayıflatır, kilo verdirir, göbek eritir, fakat bildirilen dozajı aşmamak kaydıyla…


Zayıflatan Bitkiler Tıklayınız


Aspir yağı nasıl kullanılır?
1. yöntem
2 tatlı kaşığı aspir yağın, dutsu meyveler ve yoğurtla karıştırın, içine lif içeriği yüksek olan keten tohumu ekleyen, kahvaltıda bunu yiyin.


2. yöntem
1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı aspir yağı ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın, salatanıza serpin, her gün bir kase bu şekilde salata yiyin.


aspir_yagi_zayiflatir_mi


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 







YAZININ DEVAMI ==> Aspir Yağı Kilo Aldırır Mı Yoksa Kilo Mu Verdirir?
Aspir Yağı Kilo Aldırır Mı Yoksa Kilo Mu Verdirir?
Aspir Yağı Kilo Aldırır Mı Yoksa Kilo Mu Verdirir?
LihatTutupKomentar