-->

Alkali Bitki Çayları

Alkali Bitki Çayları

Vücudumuzun Ph değeri 7.4’dür yani hafif alkalidir, bu oran 7.35’in alttına düşerse asidik, 7.45’in üstü olursa alkalidir. Günümüzde kötü beslenme, stres vb çeşitli nedenler bu dengeyi bozdu ve asit oranımız arttı. Asidik bir bedende hastalıkların en önemli nedenlerindendir. Alkali çay sayesinde alkali seviyenizi yükseltip hem kolay zayıflayabilir hem sağlıklı bir ömür sürebilirsiniz. Alkali bitki çaylarının demlenişi ise şu şekildedir orta boy kupaya 1 tatlı kaşığı billdirdiğimiz çaylardan atın üzerine kaynak suyu döküp, 4-5 dakika demlemeye bırakın. İşte alkali çayınız hazır. Alkali çayına buz ilave ederseniz, alkali buzlu çay elde etmiş olursunuz. Alkali çaylara metabolizma hızını artırma özelliklerinden dolayı zayıflatan çay da diyebiliriz.


Mate Çayı
Mate çayı yerba mate bitkisinden yapılır, detoks ve toksin arındırıcı özelliği ile Güney Amerika’ya özgü bir harika çaydır.
İçerdği vitamin ve mineraller şu şekildedir
Vitaminler: A, C, E, B1, B2, Niasin (B3), B5, B Kompleks
Mineraller: Kalsiyum, Manganez, Demir, Selenyum, Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Çinko
Ek bileşikler: Karoten, yağ asitleri, klorofil, flavonoller, polifenoller, inositol, mineraller, antioksidanlar, taninler, Pantotenik asit ve 15 amino asit.alkali_cay (1)


Nane Çay: Çok lezzetli, alkali oranı yüksek ve sindirimi kolay bir çaydır. Ferahlatıcı, doğal ve kafeinsizdir. Ağız kokusu, mide bulantısı ekşimesine şifadır.


Zencefil Çayı
Zencefil alkali zengini bitkilerdendir.
Dolaşımı rahatlatır, soğuk algınlığı, grip baş ağrısı ve stres için de birebirdir.


Yeni Başlayanlar İçin Alkali Diyeti Tıklayınız


Biberiye Çayı: Akdeniz kökenli bu çay antioksidan deposudur.
Vitamin B2, niasin / B3 vitamini, B6 vitamini, / riboflavin, beta-karoten / A vitamini tiamin / Vitamin B1 Vitamin B12, biotin, pantotenik asit, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini içeriğiyle alkali çay yapımı için ideal çaylardandır.


Alkali Diyeti İçecekleri için tıklayın


alkali_cay (3)


Rooibos Çayı
Kalsiyum, manganez, çinko ve magnezyum gibi güçlü alkali mineralleri içinde barındıran harika bir çaydır. Peki, rooibos çayı zayıflatır mı? bu çayın kesin zayıflattığına dair herhangi bir bulgu yoktur, fakat kırmızı çay diye de bilinen rooibos çayı iştah kesen çaylar arasında gösterilebilir.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 







YAZININ DEVAMI ==> Alkali Bitki Çayları
Alkali Bitki Çayları
Alkali Bitki Çayları
LihatTutupKomentar