-->

Sakız Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Sakız Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Eyvah halınıza, giysinize, koltuğa sakız yapıştı, asla üzülmeyin! sakız lekesi nasıl çıkar, temizlenir? makalemizde sakız lekesinden kurtulmak için çözüm önerilerine yer verdik.
1. Yöntem
Kumaşa yapışmış olan sakız üzerine fıstık ezmesini sürün.
Fakat fıstık ezmesi yağlı bir madde olduğu için kumaşta leke bırakabilir, bunu önlemek için sakız lekesi çıktıktan sonra, kumaşı makineye atmadan leke çıkarıcı sürüp fıstık ezmesinin neden olabileceği lekeyi çıkarın.


Bıçakla, sakızın olduğu yeri hafifçe kazıyın.


Sakızın yapıştığı yere biraz leke sürücü döküp makineye atın.


Leke Çıkarma Yolları Tıklayınız


sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_5sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_6sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_7sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_8


 


2.Yöntem
Buz kalıbını su ile doldurup, bir kaç saat buzlukta bekletin.


Süre dolunca, buz kalıbını çıkarıp, sakız yapışmış halının üzerine koyup bekletin, böylece sakız sertleşecek ve çıkması kolaylaşacaktır.


Dikkatli bir şekilde halıdan sakızı yukarı doğru çekin, şayet gelmiyorsa halıya biraz kas gevşetici krem ben-gay sürmeniz sakızın çıkmasını kolaylaştıracaktır.


Sakızı çıkardıktan sonra, yapışan bölgeyi deterjanlı su ile ıslatıp, silin.


Ev İçin Muhteşem Pratik Bilgiler Tıklayınız


 


sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_9sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_10sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_11sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_12sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_13


3. Yöntem
Sakız yapışan kumaşın üzerine kahverengi koli kartonu kağıdı koyun, üzerine eski bir kumaşı da yerleştirin.


Ütüyü orta ısıya getirip, kumaşı ütüleyin.


Sakız kartona yapışacaktır.


Kumaştan sakız lekesini tamamen çıkarmak için makineye atın.sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_1sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_2sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_3sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_4



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.





 







YAZININ DEVAMI ==> Sakız Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?
Sakız Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?
Sakız Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?
LihatTutupKomentar