-->

Okul öncesi dönemde protein tüketimi nasıl olmalıdır?

Okul öncesi dönem 3-6 yaş arasından oluşur. 3-6 yaş arasında protein alımı gerçekten hayati oranda büyük önem taşır. Çünkü bu dönemde büyüme gelişme çok hızlıdır. Vücutta birçok besinin alımına bağlı olarak genel hatlar oturur. O yüzden 3-6 yaş arasında protein büyüme gelişmeyi çok yüksek oranda etkileyeceği için dengeli ve doğru miktarda alınması çok önemlidir. Bizim önerdiğimiz miktarlar, protein ürünleri arasında tüketim miktarı dengeli ve doğru miktarlarda olmalıdır. 3-6 yaş arasında günde 2 su bardağı süt ya da yoğurt tüketmek yeterlidir. Bunun üzerine çıkıldığında, süt ve yoğurt tüketiminin fazlalığına bağlı olarak anemi (kansızlık) ortaya çıkabilir.


Et, tavuk ve balıktan da ciddi protein almaktayız. 3-6 yaş grubu çocuklarda protein alırken et tüketimini daha yüksek oranda tutmak, kırmızı eti haftada 2-3 gün kadar tüketmenin faydalı olduğunu düşünürüz. Çünkü bu yaş grubu çocuklarda, yaşlılarda veya orta yaş döneminde olduğu gibi kolesterol türevlerinin ortaya çıkma ihtimali düşük olduğu için ve demir eksikliği anemisi sık görülebildiği için, protein alımını yüksek oranda tutmakta fayda vardır. Bir çocuğun günde et, tavuk ya da balıktan 3 köfte kadar tüketmesi yeterlidir. 3 yaşta 2 köfte, 5 yaşta 3 köfte, 6 yaşta 4 köfte gibi bir birime çıkarmak faydalı olacaktır. Her kahvaltıda en az 1 yumurta eklemek dengeli mineral ve protein alımı için yeterli olacaktır.


Okul öncesi dönemde protein tüketimi nasıl olmalıdır? diye merak ediyor ve düşünüyorsan, videolu ve yazılı anlatım için hemen youtube kanalımızı takip ederek ve abone olarak doğru cevapları öğrenebilirsin.





YAZININ DEVAMI ==> Okul öncesi dönemde protein tüketimi nasıl olmalıdır?
Okul öncesi dönemde protein tüketimi nasıl olmalıdır?
Okul öncesi dönemde protein tüketimi nasıl olmalıdır?
LihatTutupKomentar