-->

Dış gebelik belirtileri nelerdir?

Dış gebelik erken dönemde tamamen normal bir gebelik gibi seyredebilir. Ama ilerleyen tabloda özellikle tüpün içerisinde embriyo gelişimini sürdürdükçe, çok ince yapıdaki tüp gerildiği için, hastada bir takım karın ağrıları olmaya başlar. Bu karın ağrıları embriyonun gelişme süreci devam ettikçe giderek şiddetlenir.


Adet rötarı olan hastada, ağrıyla beraber zaman lekelenme tarzı kanamalar gözükmektedir. En sonunda tüpün yırtılmasına yol açtığında batın içerisinde ciddi bir kanama tablosu yapabilir. Bu kanama kendini hastada fenalık hissi, baygınlık, çok yoğun şiddetli ağrıyla gösterecektir. Zaten bu aşamaya geldiğinde tanısını koymak da bizler için son derece kolay olmaktadır.


İlk aşamalarında tanı koymak, diğer jinekolojik patolojiler ile karışma olasılığından dolayı biraz daha zordur. Dolayısıyla adet rötarı olan ve gebelik testi pozitif çıkan bir hastanın kendisinde buna uygun olmayan kanama ve ağrı gibi problemler ortaya çıktığında mutlaka hekimine giderek danışması ve muayene olması gerekmektedir.


Erken dönemde tanı konduğunda tedavisi son derece basittir, geç dönemde ancak laporoskapik cerrahi ile tedavi edilmektedir.


Dış gebelik belirtileri nelerdir? diye merak ediyor ve düşünüyorsan, videolu ve yazılı anlatım için hemen youtube kanalımızı takip ederek ve abone olarak doğru cevapları öğrenebilirsin.





YAZININ DEVAMI ==> Dış gebelik belirtileri nelerdir?
Dış gebelik belirtileri nelerdir?
Dış gebelik belirtileri nelerdir?
LihatTutupKomentar