-->

Sivilce İçin Evde Bakım Maskeleri (sivilce maskesi)

Hem buluğ döneminde hem de gerilimli olduğumuz veya herhangi bir zamanda ortaya çıkan sivilcelerden nefret ederiz. Üstelik basit basit geçmezler, elimizle oynadığımızda daha fazla kızarıp leke kalırlar! Hepimizin uzun yıllardan beri bildiği “sivilcelerinle oynama yoksa çoğalır” lafını kimse kaile almaz ve bir hoş onları gördüğü yerde sıkar. Siz de bilirsiniz ki bu bir çözüm yolu değildir. Ergenlik döneminde çıkan sivilceler geçicidir, bir biçimde son bullinkar. Fakat yetişkin zamanlarınde çıkan sivilceler tehlike arz eder, tedavisi zahmetlidir ve leke bırakırlar. Bu sivilcelerin nedenlerinde hormonal sorunluluklar, sigara kullanımı, kalitesiz kozmetik ürünleri kullanımı ve cilt bakımının ihmal vardır. Sivilcelerinizle savaşmak için ilk önce her sabah ve akşam antibakteriyel özellikli bir temizleme jeliyle cildinizi temizleyip, tonikleyip, nemlendirmeyi ihmal etmeyin hoşler. Gözenekleri tıkanmış bir cilt kesinlikle sivilcelenir. Ayrıca sigara kullanıyorsanız bunu bırakmak için çaba göstermenizi öneririz. Şimdi sivilce maskelerine geçebiliriz. Bu yazımızda seçtiğimiz maskeler tamamıyla doğal ve mutfağınızda basitçe bulabileceğiniz ürünler olacak.


1- Havuçlu Sivilce Maskesi


– Yarım kilo havuç


– Aldığı kadar un


Havuçları soyup rendeleyin ve mikserde çekerek krem kıvamına getirin. İçine aldığı kadar un ile edin ve temiz cildinizd sürün, 10 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 1 yapabilirsiniz.


2- Yulaflı Sivilce Maskesi


– 1 yemek kaşığı yulaf


– 1 yemek kaşığı yoğurt


– 2 damla limon


Bu malzemeleri iyice karıştırın ve cildinizd sürün. 15 dakika bekletip yıkayabilirsiniz. Haftada bir derli toplu olarak yapmalısınız.


3- Kivi ve Killi Sivilce Maskesi


– 1 adet kivi


– Aldığı kadar kil


Kiviyi ezerek suyunu çıkartın. Suyuyla kili karıştırın ve cildinize sürün. Bu maske sivilceleri çok hızlı kuruttuğu için ciltte 5 dakika tutulmalıdır. Haftada 1 uygulayabilirsiniz.


4- Soya Unlu Sivilce Maskesi


– Yarım bardak soya unu


– 1 adet yumurta akı


Malzemeleri iyice karıştırın. Cildinizde 15 dakika tuttuktan sonra durulayın. Soya ununun içerdiği protein ve yumurta akının kurutucu etkisi sivilcelerinize çok iyi gelecektir. Haftada bir uygulayabilirsiniz.


5- Ballı Sivilce Maskesi


– 1 yemek kaşığı bal


– 1 yemek kaşığı limon suyu


Malzemeleri karıştırın ve maskeyi yalnızca sivilceli bölgelerinize sürün. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Ardından su bazlı nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin. Bu maskeyi ise haftada iki kere uygulayabilirsiniz.


6- Çilekli Sivilce Maskesi


– 4te 1 su bardağı çilek


– 4ye 1 su bardağı yoğurt


Malzemeleri oda sıcaklığında iken blender ile püre haline getirin ve yüzünüze sürün. 15 dakika bekleyip durulayın. Salisilik asit kaynağı olan çilek sivilcelerinize iyi gelecektir.


7- Esmer Şekerli Sivilce Maskesi


– 1 yemek kaşığı esmer şeker


– 6 adet çilek


– 1 yemek kaşığı bal


– 1 yemek kaşığı limon suyu


Çilekleri blender ile püre haline getirip diğer malzemeleri ekleyin. 12 saat buzdolabında bekletin ve cildinize uygulayın. 10 dakika bekletip sıcak ve ıslak bir havlu ile yüzünüzü temizleyin. Esmer şekerin temizleyici özelliği burada oldukça önemli bir görevi üstleniyor.


8- Portakallı Sivilce Maskesi


– 1 tane portakal


1- 1 çay kaşığı kabartma tozu


Portakalın kabuklarını rendeleyip krem haline gelince kadar havanda dövün. Kabartma tozunu ekledikten sonra yalnızca sivilcelerin üzerine sürün. En az 30 dakika bekletin.


9- Ayva Çekirdekli Sivilce Maskesi


– 1 tane ayvanın çekirdekleri


– 1 tatlı kaşığı pudra


Ayvanın çekirdeklerini kaplayacak kadar üzerine su ekleyip 3 dakika kaynatın. Kaynamış suyu 1 gün dinlendirin. Daha sonra pudrayı ekleyip sivilcelerinize sürebilirsiniz.


10- Elma Sirkeli Sivilce Maskesi


– 1 çay kaşığı elma sirmesi


– 1 çay kaşığı limon suyu


– 1 çay kaşığı gül suyu


Malzemeleri karıştırıp sivilcelerinizin üzerine sürün. Yarım saat sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı sıklıkla yalnızca sivilce üzerinde yenidenlayabilirsiniz. Kısa süre sonra sivilceleriniz kuruyacaktır.


Unutmayın hoşler! Her sabrın sonu selamettir. Her hususta olduğu gibi sivilce konusu ile ilgili da sabretmelisiniz ve belirlediğiniz maskeleri derli toplu olarak uygulamalısınız. Bu maskelerin sivilcelerinize iyi geleceğinden ve sivilce oluşumunu yavaşlatacağından emin olabilirsiniz. Bol sivilceniz, sağlıklı ciltler dileriz.


HER ŞEY BİZ KADINLAR İÇİN…


Sivilce İçin Evde Bakım Maskeleri (sivilce maskesi)

Sivilce İçin Evde Bakım Maskeleri (sivilce maskesi)





YAZININ DEVAMI ==> Sivilce İçin Evde Bakım Maskeleri (sivilce maskesi)
Sivilce İçin Evde Bakım Maskeleri (sivilce maskesi)
Sivilce İçin Evde Bakım Maskeleri (sivilce maskesi)
LihatTutupKomentar