-->

Sarışınlara Özel Makyaj Nasıl Yapılır?

Sarışınların en büyük derdi makyajsızken solgun görünmelidir. Özellikle de doğal sarışın değilseniz işiniz çok daha zordur. Ten renginizi canlılaştırmak, gözlerinizi, kaşlarınızı, dudaklarınızı, elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek ve saç renginizle bütünlük sağlamak için sürekli makyaj yapmak gerekir. Peki siz bir sarışınsanız makyajınızı doğru yaptığınızı düşünüyor musunuz? İsterseniz düşüncelerinizi bizim tavsiyelerimizle test edin güzeller.


Öncelikle her zaman olduğu gibi makyajınıza başlamadan evvel cildinizi ve göz çevrenizi güzelce nemlendirmelisiniz. Nemsiz bir cilde ne yaparsanız yapın kötü durur. Kreminizi sürdükten sonra eğer cildin iyice emmesi için bekleyecek vaktiniz yoksa işe kaşlarınızdan başlayın. Kaşlar, sarışın esmer farketmez tüm kadınların dikkat etmesi gereken bir konudur. Kaşlarınız şekilli ve doğal görünmediği sürece makyajınız silik durur. Sarışınlar kaşlarını açık renklerden yana kullanmalılar. En koyu renk orta kahve olacak şekilde size en doğru renk ile kaşlarınızı doldurmalısınız. Kaşlarınız için kaş kalemi, far ya da kaş rimeli kullanabilirsiniz. Sizin için doğru rengin hangisi olduğundan emin değilseniz saçlarınızla aynı renkte ya da bir ton koyusunu tercih edebilirsiniz.


Cildiniz nemini aldıktan sonra fondötene geçebilirsiniz. Sarışınlarda en önemli makyaj malzemesi fondötendir. Doğal bir sarışınsanız fondöteniniz sarı alt tonlu olmalı. Ten renginizden en fazla 1 ton koyusunu kullanın. Yanlış renk kullanmak sizin ruh gibi ya da doğallıktan uzak bir görüntüye neden olacaktır. Doğal sarışın değilseniz, kullanacağınız fondötenin ten renginizle bire bir aynı olmasına dikkat edin.


Makyajınız ise çok doğal olmalı. Sonbaharın tüm renkleri sizinle bütünlük sağlarken frapan renkler kullanmak absürd olabilir. Göz makyajında olabildiğince nude renkleri seçin. Sadelikten uzaklaşmadan görüntünüzü netleştirin. Unutmayın, yok gibi makyaj en güzel makyajdır. Göz kapağına baz olarak açık renkler kullanın. Açık bir krem rengi kafi. Daha sonra gözün ortasından şakaklara doğru kahve tonlarıyla gölgelendirmeler yapın. Gündüz makyajlarında parlak farlardan kesinlikle uzak durun. Çok koyu renkleri yumuşatarak kullanın.Kirpiklerinizin daha gür görünmesi için siyah göz kalemiyle kirpik diplerinizi boyamayı ve rimeli ihmal etmeyin. Yanak ve dudaklarınız ise uyumlu olmalı! Allığınızı elmacık kemiklerinize, burun, alın ve çene bölgenize yumuşak bir fırça ile sürdükten sonra allığınıza en yakın rengi de dudaklarınıza uygulayın.


Gece makyajlarınızda ışık altında renk farkına neden olmamak için tüm yüzünüze ve boynunuza transparan pudra sürebilirsiniz. Mat renklerde allık en ideali. Göz altı ve göz üstünü aydınlatırsanız daha sağlıklı görüntü sağlarsınız. Altın renklerde göz makyajı size çok yakışacaktır ancak bu makyaj zıt renklerle gölgelendirmeyaparak uygulanmalıdır. Gece makyajınızda koyu renk rujlar tercih edebilirsiniz. Hatta bir kaç renk ruju karıştırarak yeteneğinizi konuşturabilir parlak rujlarla dikkati dudaklara çekebilirsiniz.


Eğer bir sarışınsanız, porselen bir bebek gibisiniz demektir. Bu şansı iyi değerlendirin ve güzelliğinizi ön plana çıkarın güzeller.


Sarışınlara Özel Makyaj Nasıl Yapılır?

Sarışınlara Özel Makyaj Nasıl Yapılır?





YAZININ DEVAMI ==> Sarışınlara Özel Makyaj Nasıl Yapılır?
Sarışınlara Özel Makyaj Nasıl Yapılır?
Sarışınlara Özel Makyaj Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar