-->

En Güzel Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal makyaj diyince aklınıza ne geliyor? Siz nasıl makyaj yaptığınızda kendinizi daha iyi hissediyorsunuz? Güzel olmak için yüzünüze birçok kozmetik ürününü sürmeli misiniz? Size bir sır verelim hoşler. Erkekler çok makyaj yapan kadınlardan güzellanmıyor! Yani önemli olan sizi daha canlı ve daha bakımlı gösterecek hafif ve günlük makyajınızı bulmak. Böylece hem yüzünüze daha az zarar vermiş, hem makyaj için daha az vakit harcamış hem de makyaj hoşi lakabından kurtulmuş olacaksınız.


Peki doğal makyaj nasıl yapılır? Doğal olmanın en önemli püf noktası cildinizi temiz tutmaktır. Makyaj yapın veya yapmayın en azından geceleri yüzünüzü cilt tipinize makul bir jelle temizlemelisiniz. Yüzünüze temizlik için sabun kullanmanız sakıncalıdır. Çünkü sabun; cildinizin Ph derecesini düşürür. Jelle temizledikten sonra tonikle son rütuşu tamamlamalısınız. Toniğin cildiniz için birçok yararının olduğunu unutmamak gerekir. En önemli yararlarından birisi gözeneklerinizin genişlemesini önlemesidir.


Makyaj yapımına gelirsek temiz olan cildinize ilk önce nemlendiricinizi sürmelisiniz. Nemini almamış bir cilt ten ürünlerinizin hepsini kusar ve cakey görüntüye neden olur. Cildinizin nemlendiriciyi emerken bir süre beklemelisiniz. Bu bekleme aşamasında ise kaşlarınızı doldurabilirsiniz. Kaşlar hoş bakışların can alıcı noktasıdır. Hiç makyaj yapmasanız dahi kaşlarınız kalın ve dolu dolu olursa daha canlı görünürsünüz.


Doğal bir makyaj için fondöten yerine bb krem kullanmanızı öneririz. BB kremin kapatıcılık özelliğini yetersiz buluyorsanız piyasada hafif yapılı ve su bazlı kaliteli fondötenler de mevcuttur. Çok problemlu cildiniz yoksa bb krem kullanmaya özen gösterin. Ten ürününüz ne kadar az kapatma özelliğini sunan olursa o kadar doğal duracaktır. Ayrıca fondöten veya bb kremin cilt renginize makul olması en önemli kısımdır. Bildiğiniz gibi ten ürünlerini mağazanın spot ışığında değil güneş ışığı altında seçmelisiniz.


Yağlı bir cilde sahipseniz gün içinde cildinizin yağlanmaması için transparan pudra kullanabilmeniz mümkün. Pudranın toz toz görünmemesi için ise pudrayı bebek tüylerinizin çıkış yönüne doğru sürmelisiniz. Yine de pudra görüntüsü sizi memnun etmezse pudralı cildin üzerine makyaj sabitleyici sıkabilirsiniz. Kendiniz basitçe makyaj sabitleyicisi yapmak dilerseniz bu videomuzu izleyin hoşler.


Göz makyajında ise aslında yalnızca rimel yeterli. Kirpiklerinizi uzatan ve yoğun gösteren rimel kullanırsanız göz farına pek gerek kalmaz. Sizin için incelediğimiz rimellere göz atarak aradığınız rimeli bulabilirsiniz. Göz farından vazgeçemeyenler ise nude tonlarında farları crease bölgesine iyice dağıtarak daha derin gözler elde edebilir. Eyelinerınızı ince çekerek de kirpik diplerinizi daha yoğun gösterebilirsiniz.


Allığınız ise çok hafif bir renk olması gereklidir. Sadece elmacık kemiklerinizin üzerine fark edilmeyen pembe veya şeftali rengi kullanabilmeniz mümkün. Allığı hafif kullanabilmeniz için ise tombul ve büyük bir fırça gerekiyor.


Sıra geldi dudaklara. Doğal ve canlı dudaklar için uçuk pembe veya uçuk şeftali tonları en en uygun. Simli rujlar yerine hafif ışıltılı olanları kullanmalısınız.


Son olarak kullandığınız tüm malzemeler mümkünse mineral içerenlerden olmalı. Cildinize ne kadar az zarar verirseniz o kadar geç yaşlanırsanız.


Gördüğünüz gibi hoş olmak için kozmetik ürünlerine servet ödemeye gerek yok! Cilt tonunuza makul renkleri ve ürünleri bulun ve onları son kullanma tarihi yaklaşana kadar kullanın. Makyajdan yaptığınız tasarrufla kendinize yeni bir elbise alabilir veya hoş bir cilt bakımı yaptırabilirsiniz. Doğallık her zaman baş tacınız olsun.


 


HER ŞEY BİZ KADINLAR İÇİN…


En Güzel Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

En Güzel Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?





YAZININ DEVAMI ==> En Güzel Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?
En Güzel Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?
En Güzel Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar