-->

En Çok Yapılan Makyaj Hataları Nelerdir?

Yaz kış derken çoğu kez zamanın temposuna ayak uydurmak için ve kendimizi iyi hissetmek adına makyaj tercihlerimizi ve tonlarımızı değiştiririz. Tabi ki bu geçişler sırasında ve bulunduğumuz ortamlarda etkili olur ve o günkü ruh halimizde. Hangi durumda hangi koşulda olursak olalım, ruh halimiz veya bulunduğumuz ortam neresi olursa olsun makyaj yaparken en önemli etmen makyaj hatalarını yenidenlamamak olması gereklidir. Peki, nedir bu makyaj hataları gelin beraber göz atalım;


Kapatıcı İle Fondöten Uygulamasında Şaşırmak:


Buradaki en önemli kilit nokta şu ki kapatıcı ve fondöten uygulamadan önce nemlendirilmiş bir cilt oldukça önemlidir. Sonrasında kapatıcıyı sivilce ya da lekelerin üzerine az miktarda sürülmelidir ve dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de sürdükten sonra yedirmek için uğraşmayın. Çünkü bu bir kapatıcı yani ten kendisini emecektir. Daha sonra da fondöteninizi uygulayın kapatıcınızı pudra üzerine sürmeye uğraşmayın zira bu yama biçiminde duracak bir yüz elde etmenize yol açacaktır.


Yanlış Fondöten Tonu Seçmek:


Mevsimsel geçişler sırasındaki önemli etmenlerden birisi de fondöten tonlarının seçimi olması gereklidir. Çünkü yaz ile beraber bronz tonlara daha fazla ağırlık verilir ancak çoğu kez yazın bitmesine rağmen bu bronz tonlardan bir türlü vazgeçilmez bu da mevsimsel makyaj ahenksuzluğuna neden olup kötü bir görüntü oluşturacaktır.


Makyaj ve Kaşlar:


Kiminin kaş biçimi son derece düzgün iken kimisinin ise yapısal olarak nadir veya biçimsizdir ve bu durum makyaj yaparken de oldukça önemli etmenlerden birini oluşturmaktadır. Çünkü makyajı gösteren durumlardan birisi de kaştır. Kaşlarınız nadirse ya da biçim düzensizse kuslinkarı göz kalemi kamufle edebilirsiniz. Ancak bu işi özen ile yapmalısınız. Sanki kıl varmış gibi çok ufak ve yan çizgilerle boyamalısınız. Açık renk kaşlar kahverengi ya da gri kalemle belirlenmelidir hatta altın kahve tonları da açık renk kaşlar için makuldur.


Eyeliner İle Yapılan Hatalar:


Eyelinerı hem üst, hem alt kirpiklerinize kalın bir biçimde sürdüğünüz zaman göz yapınızı ufak gösterecektir ve ilaveten yaşça yetişkin gösterecek olan bir makyaj şekli ortaya çıkacaktır. Bunun için yapmanız gereken şey; üst kirpik diplerinize odaklanmalısınız böylelikle istediğiniz büyük göz etkisini sağlayabilirsiniz. Kalemi veya eyelinerı içten dışa doğru belirgin bir çizgi durumunda çekin. Alt kirpik diplerini boyarken kalemi fazla bastırmayın ve sert çizgileri pamuk ya da eyeliner fırçasıyla dağıtarak yumuşatın.


Dudaklarda Yapılan Hatalar:


Ruj ve dudak kalemi kullanırken dudak kaleminizin rujunuzdan daha koyu olması sebebiyle dudaklar çizilmiş ve içi boş bir biçim alabiliyor bu da kötü bir görüntü oluşmasına neden oluyor. Bu yüzden dudağınızın kendi rengine yakın bir dudak kalemi tercih etmelisiniz ve kalemi dıştan içe doğru sürmelisiniz. Çerçevelemeyi doğru yapmak için kenarlardan başlayıp, ortaya doğru gelmelisiniz.


Allık Kullanırken Yapılan Hatalar:


Yapılan en büyük hatalardan birisi allığı yanlış yere sürüyor ya da yanlış fırça kullanıyor olmanız. Allığı allığın içindeki ufak fırçalarla sürmeye çalışıyorsanız bundan vazgeçmelisiniz. Büyük bir allık fırçası alıp, fırçaya bulaşan fazla allığı silkeleyip ‘peynir’ ifadesini kullanıp allığı direkt olarak elmacık kemiklerinize sürüp, şakaklarınıza doğru yayın.


HER ŞEY BİZ KADINLAR İÇİN…


En Çok Yapılan Makyaj Hataları Nelerdir?

En Çok Yapılan Makyaj Hataları Nelerdir?





YAZININ DEVAMI ==> En Çok Yapılan Makyaj Hataları Nelerdir?
En Çok Yapılan Makyaj Hataları Nelerdir?
En Çok Yapılan Makyaj Hataları Nelerdir?
LihatTutupKomentar