-->

Spor Yapmanın Faydaları İle İlgili Yazı

Spor Yapmanın faydaları hakkında bilgi, spor yapmanın faydaları ile ilgili yazılar


Sporun, fiziksel açıdan bedeni geliştirme, kas ve eklemleri çalıştırma, kan dolaşımı hızlandırma , ruhsal açıdan ise gerginlikleri ve bellek yorgunluklarını giderme gibi yararları vardır.


Sporu fiziksel ve ruhsal açıdan yapanların haricinde , zevk için spor yapanlara “amatör” adı verilir. Spor yapanların ortak amacı ise, vücuda sağlık ve dinçlik kazandırmaktır.


“Spor”dan geçimini kazananlara ve meslek olarak yapanlara “profesyonel” adı verilir.


Spor yapan kişinin kemikleri güçlüdür ve birçok hastalığa yakalanma riski spor yapmayanlara göre daha azdır.


Spor yapan kişiler dayanıklı ve güçlü olurlar. Spor yapmayan kişilerde görülen yorgunluk halsizlik gibi sorunlar spor yapan kişiler de pek görülmez. Spor yapanlar daha dinç olurlar ve hayattan zevk alırlar.


Spor yapan kişinin yaşlanma süreci yavaştır. Kişinin kendini hem psikolojik hem de fiziksel olarak daha genç hissetmesi spor yapmasıyla ilişkilidir.


Formda kalmak ve biçimli bir vücuda sahip olmak için spor yapmak gerekir. Spor yapan kişilerin vücutları, yapmayanların vücutlarına oranla çok daha biçimli ve sağlıklıdır. Spor yapanlar yediklerini yaktıkları için kilo sorunları pek olmamaktadır.


Hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için spor yapmak şarttır.


Spor yapanlar takım ruhuna sahip oldukları için kendilerini yalnızlık hissetmezler. İkili ilişkileri kuvvetlidir. Sporun bütün yaşlar da yapılması gerekir. Her yaşa ayrı bir katkısı mutlaka vardır.


Spor, insanı sigara ve alkolden uzaklaştırarak sağlıklı yaşama davet eder. Orta yaşlılar için günlük hayatın sıkıcılığından uzaklaştırır.  Sıkıntı ve öfkelerini sporla attıkları için gelecek nesillere örnek mutlu evlilikler yaşanır. En önemlisi de dinç, sağlıklı ve kuvvetli görünürler.







YAZININ DEVAMI ==> Spor Yapmanın Faydaları İle İlgili Yazı
Spor Yapmanın Faydaları İle İlgili Yazı
Spor Yapmanın Faydaları İle İlgili Yazı
LihatTutupKomentar